10 makanan sifar kalori

Apa yang membuat makanan “sifar kalori?” Teori makanan sifar kalori adalah di mana tubuh akan membakar lebih banyak kalori metabolisme daripada kalori yang diperoleh daripada makanan.

0kalori

Ianya adalah satu proses yang dipanggil proses thermogenesis, di mana tubuh anda memanaskan diri anda secara sendirinya.

Oleh itu, tidak bermakna bahawa makanan tersebut mengandungi kalori ZERO.

Apa yang ingin disampaikan di sni ialah makanan tersebut mengandungi beberapa kalori, namun begitu tubuh anda membakar lebih banyak kalori daripada makanan tersebut dan seterusnya mencerna makanan yang anda makan.

Jom Kita Lihat Jenis Makanan yang mempunyai Sifar Kalori!

1. Epal

Epal adalah salah satu buah yang sangat sihat untuk kita makan.  Buah Epal mengandungi antioksidan, vitamin, mineral dan pektin yang membantu badan kita untuk membakar kalori dengan cepat dan selamat. Kandungan pektin di dalam buah epal dapat membantu anda untuk menahan lapar sepanjang hari tanpa anda sedari.

Oleh itu, pengambilan buah epal setiap hari boleh menjadi makanan ringan yang hebat antara makan tengahari dan makan malam kerana ia akan memastikan perut anda terasa penuh sambil memberi rangsangan tenaga yang kecil.!!

2. Brokoli

Brokoli adalah makanan yang mampu menurunkan risiko kanser, meningkatkan vitamin D, C dan K, memberikan serat yang sihat, dan bahkan mengandungi sumber protein yang asli bagi tubuh badan anda.

* Pengambilan Vitamin D sangat penting kerana lebih daripada 75% orang mempunyai vitamin D yang rendah. Selain itu, brokoli juga  mempunyai kebaikan yang unik di mana ia mampu merendahkan keradangan dalam badan, membantu mengurangkan tekanan darah, dan menyegarkan semula tubuh badan anda.

Brokoli sangat baik dimasak secara kukus, dicelupkan, atau dibakar dan boleh dicampurkan dengan pelbagai jenis makanan!

3. Asparagus

Asparagus adalah yang makanan ketiga dalam senarai makanan kalori sifar kami. Ianya juga sering dimasak bersama dengan pelbagai jenis makanan, dan mempunyai manfaat kesihatan yang sangat tinggi. Asparagus mengandungi jumlah vitamin Kfolat, phosporus, serat, dan vitamin B yang tinggi. Asparagus adalah makanan yang mempunyai sumber nutrien yang sangat padat dengan kebaikannya dalam membantu meningkatkan tahap kesihatan badan kita. 

Asparagus amat sesuai digoreng dan dikukus, tetapi ia sesuai juga untuk dijadikan hidangan salad jika anda ingin mendapatkan sumber nutrien nya secara menyeluruh dengan cara memakanya secara mentah.

4. Tembikai

Tembikai adalah hidangan yang sangat lazat, rendah kalori yang dapat dinikmati oleh kita semua.

Bukan sahaja ia secara semula jadi manis, tetapi mengandungi banyak antioksidan dan rendah kalori. Pastikan nilai 1 atau 2 cawan tidak berubah menjadi sedozen.

Cara yang strategik pemakanan tembikai adalah dengan memakannya selepas makan malam untuk pencuci mulut yang sihat.

5. Timun

Timun adalah nutrisi nutrisi yang lazat. Mereka mengandungi polifenol yang mengurangkan kadar kanser

Ia boleh membantu menguruskan tahap tekanan kerana ia mengandungi pelbagai vitamin B (B1, B5, B7, Biotin). Kerana timun  terdiri daripada air dan serat, mereka juga memberi sokongan kepada kesihatan pencernaan tubuh.

6. Oren

Oren secara amnya dikenali kerana mempunyai kandungan vitamin C, serat, vitamin B, vitamin A, dan kalsium yang sangat tinggi. Ini adalah satu lagi pilihan hebat jika anda sedang bekerja atau hanya mencari makanan ringan untuk membunuh nafsu makan anda.

Selain itu, buah Oren juga telah dibuktikan kemampuannya dalam menurunkan risiko penyakit jantung dan sangat digalakkan dalam diet anda setiap hari malah memakan buah oren akan membantu mengurangkan beban kalori yang rendah untuk hari ini dan membuat anda sihat dan bahagia.

7. Saderi

Saderi telah lama disebut-sebut sebagai makanan sifar kalor . Ia adalah sumber vitamin K dan sumber air yang baik, dan ia boleh mengenyangkan kita.

Walau bagaimanapun, terdapat masalah yang jelas dengan makanan ini: Ia hampir tidak mempunyai rasa. Orang cenderung menambah mentega kacang atau krim ke dalam makanan ringan ini, yang diambil kira jumlah kalori.

Untuk memaksimumkan manfaat, makan saderi dengan hidangan anda dalam sup atau dalam smoothie hijau anda.

8. Tomato

Tomato adalah # 8 pada makanan sifar kalori kami, dan ianya adalah antara makanan yang paling sihat di planet ini.

Tomato mengandungi sejumlah besar vitamin C dan antioksidan lain, dan ia juga lebih dikenali dengan kepekatan lycopenenya yang sangat tinggi. Lycopene telah berulang kali ditunjukkan untuk melawan kanser dan mencegah penyakit jantung.

9. Limau Gedang

Dikenali sebagai Grapefruits dan sering dikaitkan dengan diet dan telah lama dipromosikan sebagai item sarapan sangat sihat. Limau Gedang dipenuhi dengan vitamin yang sangat berkhasiat dan mempunyai rendah kalori, malah limau gedang juga merupakan agen yang baik sebagai antioksidan dan juga sebagai agen anti-penuaan.

10. Lobak

Lobak sememangnya tidak berapa dikenali sebagai salah satu makanan yang rendah kalori, malah ianya lebih dikenali untuk melindungi penglihatan kita terutama dalam mencegah penyakit rabun malam. Selain itu, lobak juga mempunyai fungsi sebagai agen antioksidan bagi badan kita dan merupakan diuretik semula jadi. Lobak turut membantu sistem penghadaman serta menjaga keradangan semula jadi badan di dalam pemeriksaan. Lobak boleh ditambah di dalam sajian seperti salad, atau disajikan dengan dimasak dengan hidangan utama anda, atau boleh digunakan sebagai makanan ringan yang berdiri sendiri menjadikan mereka makanan kalori yang sangat serba boleh!

Jika anda inginkan penurunan berat badan yang PANTAS dan SIHAT serta bersedia untuk membina beberapa tabiat pemakanan sihat Seumur hidup anda, Cabaran 15 – Hari Lose Weight kami adalah sumber yang hebat dan harus ada dalam amalan hidup anda !.

Ramai orang telah kehilangan dalam purata 5 – 7 kilogram dalam 15 hari dan benar-benar menyukainya! kami telah menerima Maklum balas yang positif dari orang-orang tentang bagaimana program itu mengajar mereka cara mengubah kebiasaan makan mereka dan mencari diet yang benar-benar berfungsi untuk mereka dalam jangka panjang.

Kami mempunyai lebih daripada 1,000 orang dalam kumpulan sokongan peribadi dalam program ini, dan mereka berkongsi pengalaman, hasil, motivasi, dan banyak resepi! Jika anda sudah bersedia untuk membuat beberapa perubahan dalam hidup anda, ini adalah tempat yang TEPAT dan HARUS anda mulai bermula dari sekarang. Kami akan mengajar anda dengan tepat bagaimana membuat perubahan yang sepatutnya dalam diet dan gaya hidup anda. Klik DI SINI untuk memulakan Cabaran 15 Lose Weight – Hari  anda hari ini!

Leave a Reply

×

Cart