3 Langkah Mudah untuk Kurangkan Berat Badan!

1. Elak mengambil makanan karbohidrat (kecuali buah sekali-sekala) selama seminggu untuk menurunkan berat badan lebih cepat

Ini harus menjadi langkah pertama dalam setiap perjalanan penurunan berat badan.

Mengapa?

Kerana karbohidrat adalah makanan yang menyebabkan tubuh mengeluarkan banyak insulin, yang merupakan hormon utama yang terlibat dalam menyimpan lemak pada tubuh.

Makanan yang karbohidrat adalah minuman manis (cokes, minuman tenaga, dll.), Roti, gula-gula, bijirin, dll.

Ini akan menyebabkan kejatuhan berat dalam minggu pertama. Ini dijelaskan secara terperinci dalam program penurunan berat badan saya yang cepat, cabaran 15 hari.

Bukan sahaja badan akan memakan sedikit kalori, tetapi buah pinggang juga akan menumpahkan natrium yang berlebihan dari badan, dan semua berat air yang anda simpan akan dikeluarkan dari sistem anda (belajar, belajar).

Setelah seminggu berakhir, mula perlahan-lahan memperkenalkan karbohidrat sedikit demi sedikit.

Ini akan memastikan berat badan tidak tiba-tiba meningkat dari pengekalan air.

Karbohidrat bukan perkara yang buruk; Walau bagaimanapun, pengambilan lebih banyak karbohidrat memberi kesan langsung kepada peningkatan berat badan. Potong mereka dari diet anda terlebih dahulu, dan kemudian cari keseimbangan yang tepat untuk badan anda. Kehilangan berat badan lebih cepat akan menjadi mudah.

Apabila anda berhenti makan karbohidrat, anda perlu makan lebih banyak makanan berikut untuk mengekalkan diet yang sihat:

2. Makan Lebih Protein, Sayuran, dan Lemak Baik.

Mari kita mulakan dengan protein …

makan telur membantu anda menurunkan berat badan lebih pantas..

Diet yang tinggi protein meningkatkan metabolisme dengan 100 kalori, dan mereka yang makan lebih banyak protein akan mengambil 441 kalori yang lebih sedikit dalam sehari (belajar, belajar, belajar).

Jangan ko takut para sumandak…. ; pengambilan protein tidak kasi basar badan jugak ba.

Malah, ia telah terbukti lebih mengenyangkan dan kurang berkemungkinan makan terlalu banyak kalori.

Pastikan protein itu berasal dari sumber yang baik seperti telur yang ditanam di ladang, salmon liar, ayam organik, dan protein whey semulajadi

Seterusnya adalah sayur-sayuran …

Sukar untuk makan terlalu banyak sayur-sayuran, dan yang anda perlukan untuk mengambil lebih rendah kalori dan disenaraikan di bawah.

Berikut adalah beberapa yang terbaik untuk bermula dengan: Brokoli, Wortel, Kembang Kolum, Bayam, Kale, Kacang Snap Kacang, Brussel Sprouts, Lettuce, dan Cucumbers

Akhir sekali, anda mesti makan lemak yang baik …
Makan lebih banyak lemak yang sihat untuk membantu anda menurunkan berat badan lebih cepat!!

Lemak semulajadi seperti minyak kelapa juga telah ditunjukkan untuk membantu tubuh membakar lemak dengan meningkatkan metabolisme (belajar, belajar).

Tidak ada sebab untuk takut lemak semulajadi ini. Kajian-kajian baru menunjukkan bahawa lemak tepu TIDAK menaikkan risiko penyakit jantung sama sekali, walaupun apa yang kebanyakan orang berfikir (belajar, belajar).

Sumber-sumber lemak terbaik untuk diambil adalah: Minyak Kelapa Organik, Minyak Kelapa Tambahan, Avocado, Kacang dan Bibit, dan Minyak Zaitun Tambahan Tambahan

Oleh itu, setiap plat yang anda makan sepatutnya mempunyai sumber lemak, protein, dan banyak sayuran yang baik apabila anda cuba menurunkan berat badan lebih cepat.

Tetapi ia bukan hanya tentang apa yang anda makan ….. okay?

3. Latihan rintangan minimum 3 kali seminggu untuk menurunkan berat badan lebih cepat.

Hanya berdiet tidak akan memotongnya apabila anda ingin menurunkan berat badan.

Terdapat satu proses yang dipanggil down-regulation yang berlaku kepada metabolisme anda semasa diet.

Latihan rintangan telah terbukti untuk mencegah perlambatan metabolisme apabila kehilangan berat badan dengan lebih cepat (kajiankajian).

Apakah pilihan untuk latihan rintangan?

A. Set Litar

Berpindah dari satu jenis latihan ke jenis latihan yang lain secara berturut-turut ( contohnya: melakukan 30 lunges kemudian 20 squats kemudian 10 pushups).

Sekiranya anda berminat dengan lebih banyak latihan litar, Cabaran 15-Hari kami mempunyai program latihan yang penuh!!.

B. Mengangkat Berat

Angkat berat adalah satu lagi bentuk latihan rintangan. Angkat berat lebih daripada biasa dan berehat panjang di antara setiap set (1-2 minit). Set yang ngaam orang bilang selalunya akan menjadi sekitar 6 – 12 ulangan , okay?

C. Sprinting

Menjalankan semua sprint diikuti dengan tempoh istirahat adalah satu lagi cara hebat untuk membakar lemak dan membantu anda mengurangkan berat badan dengan lebih cepat.

Jalankan dengan semua yang anda dapat selama 10 saat, berehat selama 20 saat, kemudian ulangi 10x.

Latihan rintangan juga merupakan sebahagian daripada program penurunan berat badan popular  kami , dalam program Cabaran 15 – Hari Lose Weight . Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai perkara ini di bahagian bawah artikel ini !.

Bagaimana dengan pengiraan kalori?

Mengira kalori adalah pilihan, tetapi terdapat banyak data yang menunjukkan kepada diet obsesif yang menjejaskan lebih daripada membantu. Itulah sebabnya ia terpulang kepada keutamaan individu.

Sekiranya anda tidak suka mengira kalori, hanya fokus kepada makan lebih banyak sayur-sayuran dan protein sambil meminimumkan pengambilan karbohidrat.

Berapa cepatkah anda menurunkan berat badan?

Walaupun ia bergantung kepada individu, adalah biasa untuk melihat penurunan 2-3 kg dengan minggu pertama menggunakan teknik ini.

Kebanyakannya adalah lebihan berat air yang anda bawa. Selepas itu, ia perlu mencapai tahap 2-4 paun seminggu.

*Apa cara lain yang boleh saya gunakan untuk mempercepatkan proses itu?

1. Minum banyak air pada waktu tertentu dalam sehari.

Apa masa yang paling sesuai untuk minum air?

Betul!! sebelum makan.

Minum segelas dan separuh air (18oz) sebelum makan telah ditunjukkan untuk membantu pemakanan kehilangan 44% lebih berat (kajian).

2. Minum kopi hitam.

Ia juga telah ditunjukkan untuk meningkatkan metabolisme sebanyak 3-11% dan meningkatkan pembakaran lemak sebanyak 10-29% (kajiankajian).

Faedah tentang kesihatan kopi juga didokumenkan dengan baik. Cuma kamu pastikan ia tidak diisi dengan gula tambahan dan krim yang diproses ah?

3. Gunakan pinggan yang lebih kecil apabila makan.

Bunyi aneh kan? , tetapi berkesan bah!!

Menggunakan pinggan yang lebih kecil menyebabkan individu makan lebih sedikit makanan.

4. Minum Teh Hijau

Ia telah ditunjukkan dengan jelas untuk meningkatkan metabolisme, dan pula kafein akan membantu membakar lemak (kajian).

Ini adalah minuman yang paling sihat di planet ini .i. Ia juga salah satu pahlawan kepada selera semulajadi yang membantu mengurangkan berat badan.

5. Makan makanan yang Pedas

Lada Cayenne mengandungi capsaicin yang boleh membantu mengurangkan berat badan.

Kompaun ini meningkatkan metabolisma badan dan mengurangkan selera makan untuk kawalan keinginan yang lebih baik (kajian).

Jika anda inginkan penurunan berat badan yang PANTAS dan SIHAT serta bersedia untuk membina beberapa tabiat pemakanan sihat Seumur hidup anda, Cabaran 15 – Hari Lose Weight kami adalah sumber yang hebat dan harus ada dalam amalan hidup anda !.

Ramai orang telah kehilangan dalam purata 5 – 7 kilogram dalam 15 hari dan benar-benar menyukainya! kami telah menerima Maklum balas yang positif dari orang-orang tentang bagaimana program itu mengajar mereka cara mengubah kebiasaan makan mereka dan mencari diet yang benar-benar berfungsi untuk mereka dalam jangka panjang.

Kami mempunyai lebih daripada 1,000 orang dalam kumpulan sokongan peribadi dalam program ini, dan mereka berkongsi pengalaman, hasil, motivasi, dan banyak resepi! Jika anda sudah bersedia untuk membuat beberapa perubahan dalam hidup anda, ini adalah tempat yang TEPAT dan HARUS anda mulai bermula dari sekarang. Kami akan mengajar anda dengan tepat bagaimana membuat perubahan yang sepatutnya dalam diet dan gaya hidup anda. Klik DI SINI untuk memulakan Cabaran 15 Lose Weight – Hari  anda hari ini!Tinggalkan komen di bawah jika anda menikmati artikel ini tentang cara menurunkan berat badan lebih cepat dengan 3 langkah yang disahkan sains  atau mempunyai sebarang pertanyaan!

Leave a Reply

×

Cart