5 Cara Semula Jadi Mengurangkan Selera Makan Dalam Menurunkan Berat Badan

Menurunkan berat badan seharusnya menjadi satu proses yang sihat , bukan diet kelaparan sampai nak mati! inilah yang menyebabkan orang mempunyai tanggapan yang salah terhadap diet.

Masalahnya jelas, bukan? Apabila menurunkan berat badan, kelaparan selalu menjadi isu utama yang dihadapi orang. Berikut adalah strategi saintifik yang sesiapa sahaja boleh laksanakan untuk mengurangkan selera makan dan menggalakkan penurunan berat badan dengan cara yang sihat dan semula jadi.

5 cara semula jadi cover

1. Tambah Protein dalam Hidangan Seharian

Makanan berprotein tinggi telah ditunjukkan secara konsisten untuk mengurangkan selera makan selepas makan dan bahkan telah ditunjukkan untuk membantu orang secara semulajadi mengurangkan kalori mereka sebanyak 441 untuk setiap hidangan. Setiap hidangan harus mengandungi sumber protein yang mencukupi. Satu lagi strategi hebat adalah untuk minum goncang protein a.k.a protein shake  sebelum keluar makan malam bersama rakan-rakan. Ini akan mengurangkan selera dan nafsu makan.

2. Minumlah decaf.

Cukup pelik kan?? Sebenarnya, kopi tanpa kafein yang telah ditunjukkan untuk mengurangkan rasa lapar, lebih berkesan daripada kopi biasa dan kafein sebagai penahan selera makan. Kopi sudah mempunyai beberapa manfaat kesihatan yang luar biasa, seperti antioksidan dan nutriennya. Jadi pada masa yang akan datang, jika nafsu makan menggangu anda, segera minum dekaf sedikit. Cuba kopi organik sebaik mungkin. Hanya pastikan anda tidak membeli susu yang dibekalkan oleh Starbucks. Frappuccinos dan minuman kopi campuran dipenuhi dengan terlalu banyak gula , maka ia tidak baik untuk diet anda.

3. Hirup teh pudina.

Teh pudina telah ditunjukkan untuk mengurangkan nafsu makan, dan orang yang meminumnya secara amnya mengambil 1,800 kalori kurang daripada biasa Hirup Teh pudina apabila rasa lapar mula berkuasa . Tambahan, anda boleh teh organik. Teh peppermint juga membantu dengan sakit kepala, kembung, dan selesema . Jadi, jika anda merasa sakit, ambil Teh peppermint suam atau panas.

4. Cuba ‘Spicy’ attack dalam makanan anda

Kebanyakan orang tidak mempunyai lidah tahan pedas Tapi!!…Makan lada dan makanan pedas telah ditunjukkan untuk meningkatkan metabolisme dan membantu mengekang selera makan Oleh itu, cecah sedikit lada padi atau rempah pada sebarang makanan, dan secara semulajadi ia akan membantu menindas selera makan.

5. Minum Apple Cider Vinegar

Cuka cider epal berfungsi sebagai pengekang selera semulajadi dan pada masa yang sama membantu mendetoksikkan badan. Ia boleh menjadi alat penurunan berat badan yang sangat berkesan apabila digunakan dengan betul. Ia dibuat dengan menghancurkan epal, memerah jus mereka, dan menapai gula menjadi alkohol, yang kemudiannya ditapai menjadi cuka. Pastikan anda mencari jenis  yang mengandungi protein dan enzim yang sihat. Hanya jenama mentah yang tidak disaring yang mampu memberi faedah kesihatan maksimum!!.

Jika anda inginkan penurunan berat badan yang PANTAS dan SIHAT serta bersedia untuk membina beberapa tabiat pemakanan sihat Seumur hidup anda, Cabaran 15 – Hari Lose Weight kami adalah sumber yang hebat dan harus ada dalam amalan hidup anda !.

Ramai orang telah kehilangan dalam purata 5 – 7 kilogram dalam 15 hari dan benar-benar menyukainya! kami telah menerima Maklum balas yang positif dari orang-orang tentang bagaimana program itu mengajar mereka cara mengubah kebiasaan makan mereka dan mencari diet yang benar-benar berfungsi untuk mereka dalam jangka panjang.

Kami mempunyai lebih daripada 1,000 orang dalam kumpulan sokongan peribadi dalam program ini, dan mereka berkongsi pengalaman, hasil, motivasi, dan banyak resepi! Jika anda sudah bersedia untuk membuat beberapa perubahan dalam hidup anda, ini adalah tempat yang TEPAT dan HARUS anda mulai bermula dari sekarang. Kami akan mengajar anda dengan tepat bagaimana membuat perubahan yang sepatutnya dalam diet dan gaya hidup anda. Klik DI SINI untuk memulakan Cabaran 15 Lose Weight – Hari  anda hari ini!

Leave a Reply

×

Cart