5 Teh Detox Terbaik untuk Mengurangkan Berat Badan

Apa itu Detox? Detox atau detoksifikasi adalah merupakan suatu proses pembersihan dari segala macam kotoran dan racun-racun yang secara tidak sengaja atau tanpa kita sedar telah masuk di dalam badan kita dalam jangka masa yang lama. 

Ia merupakan proses penyingkiran bahan toksik atau buangan dari tubuh badan manusia. Salah satu cara paling mudah untuk detox adalah dengan minum teh detox.

Teh detox mengandungi herba yang secara semula jadi membersihkan toksin dalam badan. Ia juga membantu memberikan tenaga,  mengurangkan tekanan, dan menyingkirkan toksin.

Detox dengan kerap adalah penting untuk membantu menjaga badan anda supaya berfungsi dengan baik. Tubuh badan mudah mendapat toksin dari tekanan luar, seperti pencemaran udara, dan tekanan dalaman, seperti racun perosak dan makanan yang diproses. 

Adalah penting untuk membuang toksin ini keluar dari badan dengan kerap untuk memastikan sistem badan berjalan dengan lancar.Anda boleh detox dengan cara minum air limau, makan buah yang kaya dengan air, atau mengambil langkah seterusnya dengan minum teh detox.

Detox secara kerap adalah penting untuk kesihatan dan kesejahteraan anda.  Ini termasuk berat badan anda.

Berikut adalah manfaat utama teh yang mampu membantu anda;

 • Mengurangkan perut buncit
 • Mengurangkan Sembelit
 • Anti-keradangan
 • Meredakan segunggut
 • Meningkatkan sistem imun
 • Mengurangkan berat badan
 • Melancarkan sistem pencernaan
 • Cleanse Colon
 • Menyingkirkan toksin
 • Melegakan tekanan
 • Melegakan kebimbangan
 • Mengandungi antioksidan untuk kanser

Oleh yang demikian, apa yang perlu anda lakukan ialah memilih teh yang terbaik untuk anda … Berikut merupakan senarai teh yang baik dan berpatutan untuk kehidupan seharian!Top 5 Teh Detox terbaik untuk mengurangkan berat badan:

1. Teh Kurus DETOX Slim!

Apa yang hebat tentang teh ini

Ia mempunyai banyak ulasan positif, dan ia sangat berkesan. Ia sangat baik untuk mereka yang mempunyai masalah perut buncit yang serius dan mereka mencari penyelesaian untuk menghilangkan masalah tersebut. 

Ia turut membantu menyeimbangkan berat badan dan membantu proses pencernaan. Ini adalah produk ORGANIK dan 100% berasaskan daun/buah/bunga sahaja. DETOX SLIM boleh diamalkan sebagai pengganti teh.

Fungsi-fungsi lain:

 • Membantu melancarkan peredaran darah
 • Membantu merawat luka luar dan dalam
 • Anti penuaan
 • Antibateria atau anti-infection bacteria
 • Membantu mencengah keradangan pada saluran kencing
 • Membantu meningkatkan stamina dan daya tahan tubuh
 • Membantu mengatasi masalah tekanan/ stress
 • Membantu mencantikkan kulit
 • Antioksidan
 • Mengandungi Flavonoid yang berfungsi sebagai antibiotik pembunuh kuman-kuman penyebab penyakit serta penapis racun dalam tubuh

Rating: 7.5/10

2. Slimming & DETOX Tea

Apa yang hebat tentang teh ini: 

Ia adalah teh detox yang membantu mengempiskan perut, menyingkirkan lemak degil, mengurangkan berat berlebihan dan sembelit serta mengurangkan tahap kolesterol.

Rating: 8.25 / 103.

3. Imaan Slimming Fruitea Daily Detox

Apa yang hebat tentang teh ini:

Pengambilan teh buah bersama diet pemakanan yang seimbang dan aktiviti yang menyihatkan bakal membantu anda mencapai impian berikut :-

 • Mengempiskan perut yang buncit.
 • Menyelesaikan masalah obesiti.
 • Lawas dan badan rasa ringan.
 • Menyelesaikan masalah sembelit.
 • Membuang angin dalam badan.
 • Produk ini telah disahkan selamat oleh Melaka Biotechnology Corporation

Rating: 8.25 / 104.

4. Kokokam Herbal Tea (detox)

Apa yang hebat tentang teh ini: 

Menurunkan berat badan menghilangkan toksin, mencegah diabetes, melancarkan sistem urin, mengelakkan masalah ginjal, mencegah tekanan darah tinggi, mengurangkan kolesterol, melegakan dan mengurangkan haba badan, meningkatkan sistem imuniti, melambatkan proses penuaan dan membantu mengekalkan keremajaan dan mengurangkan asid urik.

Rating: 9/105.

5. Detoks Natural Clenx Tea

Apa yang hebat tentang teh ini: 

Natural Clenx Tea merupakan teh detoksifikasi dan pelangsingan badan. Bagi mereka yang tidak sempat memilih makanan semulajadi untuk dijadikan detoks, bolehlah mencuba Natural Clenx Tea ni. 

Natural Clenx Tea adalah teh detoksifikasi dan pelangsingan badan yang berkualiti tinggi yang dibuat daripada 100% teh hijau organik semulajadi dan herba. Ia tidak mengandungi sebarang laksatif, gula tambahan dan tiada kesan sampingan.

Rating: 10/10

Apabila memilih teh detox yang baik untuk menurunkan berat badan (percayalah, saya tahu ia amat mengelirukan), inilah yang anda perlu fikirkan dan berhati-hati apabila memilih jenis teh:

Gunakan jenama yang dipercayai…

Terdapat banyak jenama yang kurang baik terutama sekali bagi mereka yang menjual produk kesihatan. Saya pasti bahawa teh-teh ini datang dari jenama yang dipercayai disertai piawaian yang baik dalam industri! Berhati-hati dengan syarikat pengeluar teh yang menyarankan anda untuk tahan lapar semasa tea-tox …

Melakukan detox dengan minum teh detox baik untuk penurunan berat badan dan ia bukan bergantung kepada bagaimana anda menahan lapar anda selama berhari-hari. Ini mengenai pengambilan teh bersama dengan makanan yang sihat untuk menghilangkan toksik berlebihan di samping menurunkan berat badan.

Harga terendah tidak semestinya keberkesanannya baik …

Tidak semestinya anda perlu menghabiskan wang anda sehingga ratus ribu hanya untuk detoksifikasi, tetapi membeli teh pada harga rendah juga bukanlah idea yang baik. Anda cuma perlu memilih teh yang berkualiti tinggi, harga berpatutan dan boleh dipercayai.

Banyak ulasan …

Bilangan tinjauan positif yang diterima oleh teh adalah penting. Setiap orang mempunyai persepsi yang berbeza terhadap produk kesihatan yang berbeza, jadi penting untuk anda membaca testimoni pengguna. Pilih jenama yang mempunyai testimonial pengguna, bukan hanya menilai berdasarkan pada promosi dan maklumat di laman web yang hebat.

Teh organik sangat penting…

Tidak seperti buah-buahan, tumbuhan dengan daun mempunyai banyak kawasan permukaan seperti daun teh, ini menjadikannya sangat mudah terdedah kepada racun perosak dan toksik. Apabila memilih teh detox, pilih yang lebih bersifat organik. Harganya jauh lebih mahal, tetapi ia lebih baik untuk kesihatan jangka panjang anda. Sentiasa ingat untuk memantau perubahan atau kesesuaian badan anda apabila anda mencuba teh detox yang baru . Semua tubuh badan manusia bertindak balas dengan cara yang berbeza, dan penting untuk ambil perhatian apabila badan anda memberi tanda-tanda sama ada ianya sesuai atau sebaliknya.

Jika anda ingin melakukan detox kepada tubuh badan anda dengan hebat, cabaran 15 hari turunkan berat badan adalah program yang terbaik bagi anda.

Minggu pertama anda untuk cabaran ini boleh dimulai dengan detox!

Jika anda inginkan penurunan berat badan yang PANTAS dan SIHAT serta bersedia untuk membina beberapa tabiat pemakanan sihat Seumur hidup anda, Cabaran 15 – Hari Lose Weight kami adalah sumber yang hebat dan harus ada dalam amalan hidup anda !.

Ramai orang telah kehilangan dalam purata 5 – 7 kilogram dalam 15 hari dan benar-benar menyukainya! kami telah menerima Maklum balas yang positif dari orang-orang tentang bagaimana program itu mengajar mereka cara mengubah kebiasaan makan mereka dan mencari diet yang benar-benar berfungsi untuk mereka dalam jangka panjang.

Kami mempunyai lebih daripada 1,000 orang dalam kumpulan sokongan peribadi dalam program ini, dan mereka berkongsi pengalaman, hasil, motivasi, dan banyak resepi! Jika anda sudah bersedia untuk membuat beberapa perubahan dalam hidup anda, ini adalah tempat yang TEPAT dan HARUS anda mulai bermula dari sekarang. Kami akan mengajar anda dengan tepat bagaimana membuat perubahan yang sepatutnya dalam diet dan gaya hidup anda. Klik DI SINI untuk memulakan Cabaran 15 Lose Weight – Hari  anda hari ini!

Leave a Reply

×

Cart