7 Cara Mudah Mengekalkan Motivasi untuk Menurunkan Berat Anda!!

Kami ada SOALAN untuk anda…. Kami  tahu anda ingin mengusir perasaan-perasaan kesedaran diri anda dan merasa yakin dengan kulit anda sendiri lagi! Anda telah mencuba beberapa diet yang berbeza dan tidak pernah mendapat kejayaan jangka panjang … 

Apa yang terjadi di sini? Jawapan pendek adalah bahawa masalah berkaitan dengan MOTIVASI …

Syukurlah,  masalah ini dapat diselesaikan. Sebaik sahaja anda mendapat keraguan itu, motivasi hampir boleh berlaku pada secara automatik. 

Bermotivasi adalah salah satu pertempuran paling sukar untuk menang dalam perang untuk kesihatan dan kebahagiaan anda. Apabila anda bermotivasi, anda akan memindahkan gunung untuk mendapatkan perkara yang anda mahukan.

Apabila anda “tidak diberi motivasi,” anda merasa terpaku pada sofa dan tidak dapat bergerak. Matlamat kami adalah untuk membantu anda menyelesaikan masalah ini. 

Mari kita mulakan dengan beberapa kesilapan yang biasa dilakukan orang apabila cuba menurunkan berat badan.

Kesalahan # 1 – Bergantung pada Kemahuan ( Willpower )

Kekuatan tenaga, atau keupayaan untuk bertindak terhadap perasaan serta-merta, adalah sumber yang terhad. Ia bertindak sangat serupa dengan otot. Selepas beberapa ulangan, otot anda akan rosak dan mula gagal.

Akhirnya, tidak mungkin anda melakukan beberapa rep lagi Inilah cara kemahuan anda berkerja Kekukuhan anda, sekali digunakan, menjadi lemah dan menjadikannya sukar untuk membuat keputusan jangka panjang.

Pernahkah anda perasan betapa lemahnya anda pada penghujung hari anda ketika membuat keputusan? Ini kerana kemahuan anda telah habis digunakan. Perkara-perkara seperti:

• Bekerja dengan pekerjaan yang anda tidak suka

• Tidak mendapat cukup tidur

• Diet secara umum

• Dan juga menghabiskan terlalu banyak masa di Internet … … melemahkan kekuatan anda.

Apakah yang patut anda buat? Satu perkara yang boleh dilakukan oleh seseorang adalah untuk menubuhkan HABIT. Sebagai contoh: Adakah  perlu sesiapa untuk memberitahu anda untuk berus gigi di pagi ini? Adakah ibu anda perlu merayap di tempat anda untuk mengingatkan anda tentang gingivitis? kami harap tidak… Jadi kenapa ia begitu mudah dilakukan dan diamalkan? Kerana itulah kebiasaan.

Tabiat berlaku secara automatik dan tidak ada kaitan dengan keinginan anda. Seperti memandu kereta anda ke tempat kerja atau kedai runcit, tidak banyak usaha dalam tindakan itu. Anda tahu laluan tersebut secara akal dan hati dan mungkin lupa 3/4 dari perjalanan apabila anda telah tiba. Ia satu kebiasaan. Apa yang menarik adalah … PENURUNAN BERAT BADAN ANDA JUGA BOLEH BERLAKU SEPERTI ITU.

Sebaik sahaja anda mempunyai tabiat yang betul membuat keputusan yang betul boleh menjadi MUDAH. Ianya bertindak secara autopilot. Kebiasaan yang paling asas yang anda boleh mulakan adalah mempunyai sarapan pagi yang sihat setiap pagi.Ini cara terbaik untuk mengingatkan diri anda pada setiap pagi matlamat anda dan mulakan hari di landasan yang betul.

Sarapan kegemaran kami untuk pelanggan kami adalah rolled oats dengan buah dan kacang. Ia mengambil masa kurang daripada 5 minit untuk membuat, tidak mempunyai gula, dan akan BOOST tenaga sepanjang hari anda. Membuat sarapan pagi anda sebagai tabiat yang sihat dan automatik, akan menetapkan anda 70% lebih ke depan berbanding pendiet di luar sana!.

Kesalahan # 2 – Berfikiran bahwa Kemahuan adalah Sekali sahaja

Pernahkah anda berasa bermotivasi tentang sesuatu? Anda sedar perasaan meletup BAAM!!! dalam diri anda bahawa anda akan melakukan perkara apa sahaja untuk mencapainya Perasaan bahawa anda akan menggerakan Gunung-ganang untuk merealisasikannya? Ia mungkin berlaku dari salah satu daripada tiga sumber:

 1. Anda bercakap dengan seseorang atau mendengar seseorang yang memberi inspirasi kepada anda.
 2. Anda menonton video yang memberi inspirasi yang menggerakkan anda,
 3. Anda membaca buku atau melihat beberapa petikan motivasi yang membuat anda mahu berubah.

Perkara seterusnya yang menyebabkan HIDUP di abad-21 adalah BEST!!!…. Anda boleh mendapatkan perkara sebegini setiap hari …

 1. Anda boleh bergaul dengan orang, kawan, dan ahli keluarga yang INSPIRE anda.
 2. Anda boleh menghidupkan YouTube sekarang dan menonton video inspirasi.
 3. Anda mula membaca buku yang mengubah hidup dalam 5 minit akan datang.
Ini adalah sesuatu yang sangat banyak dialami oleh kita! Motivasi yang betul ada di sekeliling anda, Jika anda secara aktif mencarinya.

Kesalahan # 3 – Tidak mempunyai sokongan dari kumpulan atau sumber motivasi BERTERUSAN

Ingat bagaimana kemahuanmu semakin lemah sepanjang hari anda? Nah, sebenarnya ada beberapa jalan pintas untuk MENYEGARKAN  semula kemahuan anda. Ini akan memberi anda kekuatan untuk mengatasi masa kelemahan tersebut. 

Cara paling berkesan untuk melakukan ini adalah untuk berhubung dengan orang lain dan berkongsi perjuangan anda. 

Menyertai Sokongan TEAM untuk penurunan berat badan seharusnya TIDAK DIREMEHKAN!! 

Berikut adalah 3 cara terbaik untuk mendapatkan sokongan berterusan dan kekuatan yang lebih kuat:

1. Cari rakan atau ahli keluarga yang anda boleh mengadu yang juga  berkongsi perjuangan yang sama.

Beritahu mereka tentang matlamat anda dan apa yang anda cuba capai. Panggil atau teks mereka apabila anda berasa lemah atau kurang motivasi. Ini mempunyai kesan yang mengejutkan dan disokong oleh sains.

2. Sertai gym yang mempunyai komuniti sedia ada.

Perkara seperti CrossFit adalah berkesan kerana mereka mempunyai program sokongan komuniti sedia ada Cuba untuk mencari gim yang mempunyai ini, dan membuat hubungan yang kuat dengan orang lain yang mempunyai matlamat yang sama.

3. Dapatkan sokongan apabila di Internet.

Anda harus mengikuti beberapa orang cergas yang popular untuk motivasi yang berterusan. Jika anda mempunyai Instagram, ikuti beberapa orang cergas yang anda kagumi. Sekarang, anda sudah mengetahui kesilapan yang biasa, mari kita teruskan cara untuk bermotivasi untuk mengurangkan berat badan …

7 Cara Mudah Mengekalkan Motivasi untuk Menurunkan Berat Anda!!

1.  Matikan komputer dan / atau TV anda.

Pernahkah anda menonton beberapa episod TV di astro dan merasa letih? Anda tidak melakukan apa-apa malah hanya duduk di atas sofa dan makan satu paket keropok chips tetapi sekarang atas sebab tertentu anda tidak merasa seperti melakukan apa-apa … 

Terdapat sebab saintifik untuk ini. Pecahan asas adalah: 

1. Otak anda hanya boleh mengendalikan rangsangan yang hebat sepanjang hari. 

2. Kerenah Internet dan TV menyebabkan TERLEBIH BEBAN pada rangsangan ini. 

3. Akibatnya, minda merasa letih dan anda merasa “tidak termotivasi” untuk melakukan apa-apa lagi.

Apabila anda menyingkirkan item ini selama satu atau dua hari, anda akan melihat pada awalnya bahawa anda merasa sedikit bosan, seperti meter bunyi pada kehidupan telah ditolak sedikit.

Kemudian anda akan melihat keinginan yang banyak untuk melakukan perkara: 

 • Pergi bersama kawan-kawan 
 • Berhati-hati dengan “to-do” 
 • Pergi ke senaman 

Bukannya TV dan Internet adalah perkara buruk, hanya kerana ia adalah satu saluran BESAR yang menyerap keupayaan anda untuk kekal bermotivasi dan menyiapkan tugasan. 

Dengan memotong perkara ini hingga satu jam atau kurang setiap hari, anda akan melihat lebih banyak motivasi dalam hidup anda. 

Jika anda benar-benar berjuang, pertimbangkan untuk berpuasa dari mereka. Ia mungkin kelihatan melampau, tetapi ganjaran akan mengejutkan anda.

2. Cari perkara ANDA.

Salah satu motto kami di cabaran15hariloseweight adalah “mencari perkara ANDA.” Terdapat kira-kira 6 bilion (memberi atau mengambil 2-3) cara berlainan dan senaman:

 • Yoga
 • Pilates
 • Tinju
 • Crossfit
 • Basikal
 • Berjalan
 • Kembara
 • Angkat berat
 • Prancercising
 • Berkayak

Terdapat begitu banyak diet yang berbeza yang semua membawa kebaikan mereka sendiri untuk sebab-sebab yang berbeza: Paleo, Vegan, Vegetarian, IFFYM, Pemerhati Berat, Nutrisystem 

Matlamat kami di sini bukan untuk merpati lubang anda ke salah satu daripada laluan ini, tetapi untuk membantu anda MENCARI THING ANDA. 

Kerana siapa yang memerlukan benda lain apabila anda telah mendapat perkara anda? 

Cari sesuatu yang anda mahu menguasai dan semak kursus kami untuk panduan lebih lanjut mengenai kehilangan berat badan.

3. Sertai komuniti.

Anda adalah jumlah 5 orang yang paling banyak dikelilingi oleh diri anda. Serius, ini bukan hanya kenyataan yang tidak berguna. 

Perhatikan sekitar 5 orang yang paling banyak anda periksa dan periksa mereka. kami guerantee bahawa kehidupan mereka mencerminkan anda: pendapatan, kelihatan, kebahagiaan, dan lain-lain 

Tujuan ? Orang-orang yang anda kelilingi diri dengan perkara. Mereka lebih penting daripada yang anda bayangkan. 

Sebenarnya, beberapa penyelidikan saintifik terkini menunjukkan bahawa pada masa-masa kelemahan, mempunyai komuniti yang kuat akan membuat anda tetap berada di landasan dan akan menambah kemahuan rizab anda. 

Kita semua mempunyai masa yang kita lemah dan hendak jatuh. Walau bagaimanapun, bercakap dengan rakan atau kumpulan sokongan akan melitarpintaskan perasaan ini dan memberi anda motivasi cepat untuk MENOLAK. 

Jadi hanya dengan mempunyai sokongan yang boleh anda hubungi adalah sumber yang berharga. 

Cari rakan atau kumpulan yang anda boleh mengadu dan boleh anda panggil semasa masa anda digodai. Ini adalah konsep utama program kami iaitu Cabaran 15 – hari!

4. Dapatkan keputusan dengan PANTAS

Anda tahu apa yang tidak memotivasikan? 

Kehilangan hanya 1 paun seminggu sambil makan seperti arnab. Ini adalah palsu semata-mata. Malah setiap diet mempromosikannya sebagai cara “pintar” untuk menurunkan berat badan. 

Sains sendiri memberitahu kita bahawa kehilangan berat badan cepat membawa kepada kejayaan yang lebih baik dalam jangka pendek dan jangka panjang. 

Cari program yang membuat keputusan anda CEPAT dan tidak membuang masa untuk mendapatkan apa yang anda mahu. I

a lebih memotivasikan apabila melihat skala penurunan 1 paun sehari untuk 7 hari pertama anda.

5. Motivasi memudar. Tabiat kekal.

Tabiat berperang dengan motivasi dalam melakukan  tindakan. 

Bagaimana? 

Kerana tabiat tidak berdasarkan perasaan. 

Apabila anda melakukan kebiasaan, anda akan merasa hampir tidak peduli mengenainya. Seperti menyikat gigi atau bekerja. Ia hanya sesuatu yang anda lakukan, bukan sesuatu yang perlu anda fikirkan. 

Perkara yang baik tentang kebiasaan ialah ia tidak mengambil apa-apa kekuatan anda.

Kedua-dua yang baik dan buruk, sekali ditubuhkan menjadi tabiat (mengambil masa sekitar 30-60 hari), maka sukar untuk pecah.

Mulakan dengan sesuatu yang mudah. 

Cadangan saya adalah sarapan pagi yang sihat. Pastikan ia mudah dan makan sarapan pagi yang sihat setiap hari. Sesuatu seperti oat kosong dengan kayu manis dan kacang di atasnya. 

Jika anda boleh membina tabiat ini, anda juga akan mendapati bahawa membuat keputusan yang sihat akan menjadi lebih mudah sebagai hasilnya. Ini adalah kerana tabiat membina satu sama lain.

6. Mewujudkan hubungan yang berbeza dengan makanan anda..

Mari kita berfikir tentang apa makanan yang menyebabkan anda kalah. Cookies, Pizza, Kek, dan Cokes, bukan? Ia bukan tentang kumpulan makanan walaupun itu adiktif, ia adalah dua komponen: Gula dan perisa. 

Mereka adalah dua komponen yang sama untuk semua orang. Terdapat sebab untuk ini.

Ini adalah makanan yang menyebabkan aras insulin dan dopamine tertinggi di otak anda. Peningkatan aras hormon ini adalah sama (kadang-kadang lebih besar) daripada dadah seperti kokain atau heroin.

Bunyi yang jauh sangat?

Ianya bukan. 

Sebenarnya, tikus diberi pilihan antara kedua-dua dan memilih gula berbanding dadah (kajian). 

Makanan ini mempunyai tarikan yang lebih kuat daripada yang mungkin anda bayangkan … binalah hubungan baru dengan makanan ini..

7. Cermin, cermin di dinding …

Cermin boleh bermain helah pada otak kita. kami tidak akan menyelam jauh ke dalam ini, tetapi adakah anda mengingati BILA anda mula menambah berat badan? 

Adakah anda melihat sedikit kenaikan berat badan dari hari ke hari, bulan demi bulan? 

Mungkin tidak. Saya yakin ia berlaku seperti yang mengejutkan apabila suatu hari anda melihat dan menyedari bahawa anda adalah lebih kurang 10 pound. Mengapa anda tidak melihat ini? Kerana kita tidak melihat sedikit perubahan dalam cermin ketika kita melihat diri kita setiap hari. 

Lebih penting lagi, perkara yang sama berlaku apabila anda mula menurunkan berat badan. Anda tidak perasan peningkatan anda. Anda berasa seperti kegagalan melihat “tiada kemajuan,” dan perasaan ini menjadikan anda SANGAT terdedah untuk memecahkan diet anda. 

JANGAN MENGHARAP PADA CERMIN SAHAJA 

Berikut adalah perkara-perkara yang perlu anda bergantung pada: 

– Ambil dan rekod ukuran pinggang, lengan, pinggul, dan paha anda. 

– Timbang sendiri. Kedua-dua perkara, digabungkan, akan membantu anda mengatasi kesan cermin. Apabila kehilangan berat badan, anda akan melihat bahawa kadang-kadang inci turun dan berat badan anda jatuh. 

Masa lain, berat badan anda akan tetap sama, tetapi inci akan jatuh. Anda perlu berdua atau berkumpulan untuk bermotivasi untuk menurunkan berat badan.

Jika anda inginkan penurunan berat badan yang PANTAS dan SIHAT serta bersedia untuk membina beberapa tabiat pemakanan sihat Seumur hidup anda, Cabaran 15 – Hari Lose Weight kami adalah sumber yang hebat dan harus ada dalam amalan hidup anda !.

Ramai orang telah kehilangan dalam purata 5 – 7 kilogram dalam 15 hari dan benar-benar menyukainya! kami telah menerima Maklum balas yang positif dari orang-orang tentang bagaimana program itu mengajar mereka cara mengubah kebiasaan makan mereka dan mencari diet yang benar-benar berfungsi untuk mereka dalam jangka panjang.

Kami mempunyai lebih daripada 1,000 orang dalam kumpulan sokongan peribadi dalam program ini, dan mereka berkongsi pengalaman, hasil, motivasi, dan banyak resepi! 

Jika anda sudah bersedia untuk membuat beberapa perubahan dalam hidup anda, ini adalah tempat yang TEPAT dan HARUS anda mulai bermula dari sekarang. 

Kami akan mengajar anda dengan tepat bagaimana membuat perubahan yang sepatutnya dalam diet dan gaya hidup anda. Klik DI SINI untuk memulakan Cabaran 15 Lose Weight – Hari  anda hari ini!tinggalkan sebarang komen mengenai motivasi diri anda ataupun hendak mengajukan sebarang pertanyaan

Leave a Reply

×

Cart