Resipi Smoothie Hijau Mudah untuk Pemula!!

Adakah anda telah Sedia untuk mempelajari resepi smoothie hijau untuk menurunkan berat badan anda dengan sihat dan selamat? Resepi ini adalah khas bagi anda yang ingin menurunkan berat badan secara sihat, konsisten dan cepat! Resepi Smoothie Hijau adalah salah satu resepi detox yang mana mampu memberikan badan anda sihat dan bertenaga dalam masa yang sama menurunkan berat badan anda secara sihat.

Proses membuat resepi smoothies hijau tidak perlu terlalu kompleks.

Bahagian terbaik mengenai smoothies hijau adalah tiada istilah salah buatannya selagi ia mempunyai beberapa bayam atau kale dan beberapa jenis buah-buahan sebagai pemanis atau perasa tambahan agar anda tidak terlalu takut untuk mencubanya.

Bahan-bahan berikut adalah untuk membuat resepi smoothie hijau yang simple dan lazat bagi anda semua, tetapi jangan risau kami juga menyediakan lebih banyak bahan pilihan. Jika anda ingin tahu lebih lanjut megenai bahan lain yg boleh anda gunakan selain bahan yang kami sediakan ini, anda boleh teruskan membaca resepi kami ini sehingga habis.

Jom kita belajar resepi Smoothie Hijau!

Bahan-bahan:

  • 1 Epal
  • 1 Pisang
  • 2 Sebilangan Bayam atau Kale
  • 1/2 Timun
  • 1/2 Lemon
  • 1 cawan air
  • Ais (Pilihan)

Arahan:

1.   Potong bahan-bahan (saiz bergantung kepada kuasa pengisar yang digunakan) dan kisarkan.

2.   Jika menggunakan pengisar yang biasa , potong bahan-bahan menjadi kiub kecil agar dapat dikisarkan dengan  sepenuhnya.

3.   Jika menggunakan pengisar berkuasa seperti Vitamix ( yang sangat disyorkan oleh kami!!! ) , tidak perlu potong bahan-bahan menjadi kiub kecil.

4.   Untuk mendapatkan hasil yang optimum, gunakan sebilangan buah sahaja untuk menjadikan smoothie cukup untuk diminum, tetapi jangan tambah terlalu banyak kerana buah mengandungi gula semulajadi dan lebih banyak kalori.

5. Gunakan bahan tambahan dan pengganti di bawah untuk campuran sesuai dengan citarasa anda sendiri.

Ingatlah, warna-warna yang berbeza dalam buah-buahan dan sayuran dibekalkan oleh vitamin, mineral, dan antioksidan yang berbeza.

Gunakan variasi dan gabungan yang berbeza untuk mendapatkan faedah kesihatan optimum daripada smoothie hijau. Anda boleh pilih variasi makanan seperti gambar di bawah ini:

Juga ambil perhatian bahawa penambah bahan seperti oat, kacang, dan avokado dapat meningkatkan jumlah kalori dalam hidangan makanan anda. Bahan-bahan ini masih sihat, tetapi yang terbaik ditambah apabila smoothie menggantikan makanan seperti sarapan pagi.

Jika anda inginkan penurunan berat badan yang PANTAS dan SIHAT serta bersedia untuk membina beberapa tabiat pemakanan sihat Seumur hidup anda, Cabaran 15 – Hari Lose Weight kami adalah sumber yang hebat dan harus ada dalam amalan hidup anda !.

Ramai orang telah kehilangan dalam purata 5 – 7 kilogram dalam 15 hari dan benar-benar menyukainya! kami telah menerima Maklum balas yang positif dari orang-orang tentang bagaimana program itu mengajar mereka cara mengubah kebiasaan makan mereka dan mencari diet yang benar-benar berfungsi untuk mereka dalam jangka panjang.

Kami mempunyai lebih daripada 1,000 orang dalam kumpulan sokongan peribadi dalam program ini, dan mereka berkongsi pengalaman, hasil, motivasi, dan banyak resepi! Jika anda sudah bersedia untuk membuat beberapa perubahan dalam hidup anda, ini adalah tempat yang TEPAT dan HARUS anda mulai bermula dari sekarang. Kami akan mengajar anda dengan tepat bagaimana membuat perubahan yang sepatutnya dalam diet dan gaya hidup anda. Klik DI SINI untuk memulakan Cabaran 15 Lose Weight – Hari  anda hari ini!

Leave a Reply

×

Cart